PING proslavio 20. rođendan

Objavljeno:  17.04.2017
Objavljeno:  17.04.2017
Ping 20-ti rođendan.jpg

13. april 2017. – PING, jedna od vodećih IT kompanija u BIH na polju razvoja softvera i sistemskih integracija, proslavila je dvije decenije svog poslovanja.

U prisustvu zvanica na svečanoj zabavi koja se održala u hotelu „Europe“ PING je sa kijentima, dugogodišnjim partnerima i prijateljima proslavio dvadeset godina uspješnog poslovanja.

PING je osnovan 1997. godine u Sarajevu od strane grupe stručnjaka iz oblasti računarstva i informatike koji su se okupili oko ideje da stvore moderno i efikasno preduzeće koje će pružati usluge u oblasti računarskog i informatičkog inžinjeringa, sa posebnim naglaskom na kvalitet ponuđenih proizvoda i usluga. Danas, PING porodica broji 60 stalnih uposlenika, od kojih je naveći broj visoko obrazovnih kadrova iz obasti razvoja softvera i sistemskih integracija.

U 20 godina svog poslovanja PING je realizovao neke od najvećih projekata iz ove oblasti na domaćem tržištu. Implementatori su projekta CIPS (registar građana i ličnih dokumenata), Sistema za upravljanje sudskim predmetima za potrebe sudova u BiH, Sistema za biometrijske putne isprave, Sistema za upravljanje javnim investicijama, te drugih projekata za unapređenje javne uprave. Svojim proizvodima za poslovne banke, rješenjima za izdavanje i naplaćivanje računa i podršku poslovanju, te ostalim proizvodima i uslugama, postali su dijelom svakodnevnog života naših sugrađana.

„Naša poslovna misija je da živimo i radimo za opšte dobro. Nakon dvadeset godina uspješnog poslovanja, kroz implementaciju visoko zahtjevnih projekata za privredne i vladine organizacije, osjećamo da smo uspjeli u tome i da smo u određenoj mjeri pomogli u razvoju našeg društva. Ovaj jubilej smo posebno željeli iskoristiti da se zahvalimo našim poslovnim partnerima na dugogodišnjoj saradnji i ukazanom povjerenju, jer sa velikim brojem njih sarađujemo od našeg osnivanja.“ – izjavio je direktor firme PING Muamer Bezdrob.