PROFIL KOMPANIJE

Firma PING d.o.o. Sarajevo je osnovana 1997. godine od strane grupe stručnjaka iz oblasti računarstva i informatike. Osnivači su se sakupili oko ideje da stvore moderno i efikasno preduzeće, koje će pružati usluge u oblasti računarskog i informatičkog inžinjeringa, sa posebnim naglaskom na kvalitet ponuđenih proizvoda i usluga. Istovremeno, željeli su da stvore radno okruženje u kome će se svaki zaposleni dobro osjećati i biti motivisan za profesionalni razvoj i unapređenje.

Da li smo uspjeli?

PING porodica već dugi niz godina broji više od 50 stalno zaposlenih, od kojih je najveći broj visoko obrazovanih kadrova iz oblasti računarstva i informatike. 

Usmjereni smo prema velikim i složenim privrednim ili vladinim sistemima – banke i finansijske institucije, trgovinska i proizvodna preduzeća, vladine institucije i agencije. Cilj nam je da svojim djelovanjem unaprijedimo efikasnost poslovanja naših klijenata, te im omogućimo da na ugodniji i efikasniji način koriste raspoložive tehnologije, lakše ispunjavaju zahtjeve modernog poslovanja i budu konkurentniji. Kroz naše proizvode, kao što su sistemi za izdavanje ličnih dokumenata, rješenja za banke, sistemi za izdavanje i naplaćivanje računa, sistem za upravljanje sudskim predmetima i mnogi drugi, postali smo dijelom svakodnevnog života naših sugrađana. Upravo zbog toga osjećamo da živimo našu poslovnu misiju – Živjeti i raditi za opšte dobro!

Činimo sve da uspostavimo i poštujemo najviše norme u projektovanju i razvoju softvera, vođenju projekata, inžinjeringu i pružanju usluga. U tom smislu, certificirali smo sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa međunarodnim standardom ISO 9001 i sistem upravljanja informacijskom sigurnošću u skladu sa ISO 27001. Ispunili smo zahtjeve i dobitnik smo prestižnog certifikata „IT Mark Maturity Level 2“, koji potvrđuje kvalitet i zrelost procesa u malim i srednjim preduzećima koja se bave razvojem i održavanjem IKT sistema.


PORTFOLIO

Softver

Softverski proizvodi kao što su ABIS – Integralni bankarski informacioni sistem, ELBA – Sistem elektronskog bankarstva, Mobilno bankarstvo, bMind – Sistem poslovne inteligencije za banke, PARIS – Softver za podršku opštem poslovanju, Billing sistemi – Softver za izdavanje i naplatu računa, PING mToken.

Usluge

Usluge razvoja softvera po zahtjevu korisnika pružamo klijentima iz različitih industrijskih sektora. Posjedujemo bogato iskustvo u razvoju i implementaciji poslovnih sistema, kao što su: bankarski sistemi, sistemi elektronskog i mobilnog bankarstva, ERP rješenja, sistemi za upravljanje ljudskim resursima, sistemi za upravljanje sudskim predmetima, sistemi za upravljanje projektnim portfoliom, registri građana, sistemi za izdavanje ličnih dokumenata i putnih isprava. Usluge integracije poslovnih aplikacija podrazumijevaju dizajn, razvoj i implementaciju Servisno Orijentisane Arhitekture (SOA). Infrastrukturne i Sistemske usluge uključuju dizajn, konfiguraciju i implementaciju podatkovnih centara, operativnih sistema i virtualizacijskih rješenja, te implementaciju sigurnosnih rješenja i rješenja za upravljanje.

PARTNERSTVO

test microsoft
oracle
partner-logo.png
hid_partner
HP2
hp2
fortinet
gif
Veeam.png