PROFIL KOMPANIJE

Firma PING d.o.o. Sarajevo je osnovana u februaru 1997. godine od strane grupe stručnjaka iz oblasti računarstva i informatike. Osnivači su se sakupili oko ideje da stvore moderno i efikasno preduzeće, koje će pružati usluge u oblasti računarskog i informatičkog inžinjeringa, sa posebnim naglaskom na kvalitet ponuđenih proizvoda i usluga. Istovremeno, željeli su da stvore radno okruženje u kome će se svaki zaposleni dobro osjećati i biti motivisan za profesionalni razvoj i unapređenje.

Da li smo uspjeli?

PING porodica već dugi niz godina broji više od 50 stalno zaposlenih, od kojih je najveći broj visoko obrazovanih kadrova iz oblasti računarstva i informatike. Proizvodni dio firme je organizovan u dvije poslovne linije – razvoj softvera i sistemska integracija.

Poslovna linija za razvoj softvera kreira vlastite softverske proizvode i radi na razvoju i implementaciji softverskih rješenja po zahtjevu korisnika.
Poslovna linija za sistemsku integraciju implementira sistemska rješenja,  sistemski softver i opremu, te radi na integraciji raznorodnih informacionih sistema u cilju jedinstvene podrške poslovnim procesima.

Usmjereni smo prema velikim i složenim privrednim ili vladinim sistemima – banke i finansijske institucije, trgovinska i proizvodna preduzeća, vladine institucije i agencije. Cilj nam je da svojim djelovanjem unaprijedimo efikasnost poslovanja naših klijenata, te im omogućimo da na ugodniji i efikasniji način koriste raspoložive tehnologije, lakše ispunjavaju zahtjeve modernog poslovanja i budu konkurentniji. Kroz naše proizvode, kao što su sistemi za izdavanje ličnih dokumenata, rješenja za banke, sistemi za izdavanje i naplaćivanje računa, sistem za upravljanje sudskim predmetima i mnogi drugi, postali smo dijelom svakodnevnog života naših sugrađana. Upravo zbog toga osjećamo da živimo našu poslovnu misiju – Živjeti i raditi za opšte dobro!

Činimo sve da uspostavimo i poštujemo najviše norme u projektovanju i razvoju softvera, vođenju projekata, inžinjeringu i pružanju usluga. U tom smislu, certificirali smo sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa međunarodnim standardom ISO 9001:2008 i sistem upravljanja informacijskom sigurnošću u skladu sa ISO 27001:2013. Ispunili smo zahtjeve i dobitnik smo prestižnog certifikata „IT Mark Maturity Level 2“, koji potvrđuje kvalitet i zrelost procesa u malim i srednjim preduzećima koja se bave razvojem i održavanjem IKT sistema.

PORTFOLIO

Vlastiti softverski proizvodi i rješenja

Softverski proizvodi kao što su ABIS – Integralni bankarski informacioni sistem, ELBA – Sistem elektronskog bankarstva, bMind – Sistem poslovne inteligencije za banke, PARIS – Softver za podršku opštem poslovanju, Billing sistemi – Softver za izdavanje i naplatu računa.

Usluge razvoja softverskih rješenja po zahtjevu korisnika

PING-ov tim za razvoj softvera je idealna kombinacija iskusnih, kreativnih i ambicioznih inžinjera. Autori smo jednih od najvećih i najsloženijih projekata iz oblasti našeg djelovanja kao što su CIPS (registri građana, lične karte, vozačke dozvole ...), Rješenje za sistem putnih isprava – pasoša, „Court Case Management System“ za potrebe sudstva, Sistem za upravljanje javnim investicijama i mnogi drugi.

Sistem integratorske usluge i implementacije rješenja naših partnera

Sistem integratorske usluge, između ostalog, obuhvataju izgradnju i održavanje računarskih mreža, instalaciju i održavanje sistmskog softvera i virtualizacijskih rješenja, dizajn, razvoj i implementaciju servisno orijentisanih arhitektura (SOA), implementaciju rješenja poslovne inteligencije, implementaciju sigurnosnih rješenja i rješenja za upravljanje i automatizaciju informacione infrastrukture. Vodeći smo domaći implementator Oracle eBS aplikacija, te posjedujemo jedinstveno iskustvo i ekspertizu u implementaciji modula za proizvodnju.

PARTNERSTVO

test microsoft
oracle
cisco
hid_partner
HP2
hp2
fortinet
gif
Veeam.png

KLIJENTI